Velg riktig workstation til deg og dine kunders bruk.

En av de største beslutningene når man skal kjøpe seg arbeidsstasjon er om man skal kjøpe en bærbar eller en stasjonær maskin. Det er ikke noe definitivt svar på dette vanlige spørsmålet fordi begge har fordeler og ulemper. Til slutt er det avhengig av kundens behov og miljøet man jobber med. Her finner du noen ting å tenke på før du velger hva som passer best for deg og dine kunder.

Portabilitet

Dagens bærbare arbeidsstasjoner kan tilby tilnærmet den samme ytelsen som de stasjonære. Disse alt-i-ett-løsningene inneholder hele datasystemet i en lett og bærbar enhet. Dette kombinert med kraftige batterier, øker fleksibiliteten og mobiliteten, slik at du og din kunde kan jobbe med  prosjekter på kontoret, hjemme og på reise. Hvis man i tillegg har en dockingstasjon, ekstra skjermer og mus/tastatur tilgjengelig på steder hvor du jobber mye dekker disse maskinene de fleste behov.

Kraft og kapasitet

Selv om moderne bærbare arbeidsstasjoner kan tilby tilnærmet den samme ytelsen som stasjonære, kommer de bærbare til en mye høyere pris, og mulighetene er større knyttet til en stasjonær. Hvis man leter etter den mest effektive og budsjettvennlige løsningen, er den stasjonære arbeidsstasjonen vinneren. Arbeidsstasjoner støtter raskere CPU-er, flere minnemoduler og større harddisker enn bærbare systemer, og komponentene deres er billigere. Hvis man derimot ikke trenger portabilitet, er det penger å spare ved å holde seg til en stasjonær arbeidsstasjon.

Oppgradering

Den mindre integrerte strukturen på en bærbar arbeidsstasjon gjør dem vanskeligere å oppgradere eller reparere. Moderne bærbare datamaskiner tilbyr vanligvis ganske enkle alternativer for ofte oppgraderte elementer som RAM, harddisk og batteri, men hvis skjermen, webkamera, tastatur, touchpad eller høyttalere går i stykker, er det ikke lett å erstatte dem. I motsetning til at den stasjonære datamaskinens modulære design gjør det enkelt å bytte ut slike eksterne enheter, vanligvis uten å involvere egne teknikere til å utføre dette. Videre pålegger denne modulære utformingen mindre begrensninger på størrelsen og spesifikasjonene til reservedeler, slik at man får et større utvalg av produkter man kan velge fra.


Vi har en rekke modeller fra både Itegra, HP og Lenovo.